VWFS verkrijgt 60 procent aandeel in FleetLogistics

Volkswagen Financial Services is bezig met de verdere uitbreiding van hun aanbod op het gebied van internationale fleet- en mobilitymanagement door middel van een strategisch partnership met TÜV SÜD.
 
Voor dit doel heeft Volkswagen Financial Services AG een aandeel van 60% verworven in FleetCompany GmbH, gevestigd in Oberhaching, Beieren, dat wereldwijd in meer dan 70 landen actief is onder de merknaam FleetLogistics.  De overige 40% van de aandelen van het bedrijf is in handen van de voormalige enige aandeelhouder TÜV SÜD Auto Service GmbH, met hoofdvestiging in München, een 100% dochterbedrijf van TÜV SÜD AG. 

"Samen met onze strategische partner TÜV SÜD, zullen wij onze mobiliteitsaanbiedingen voor fleetklanten bundelen en verder ontwikkelen. Met name de sterke internationale focus van FleetLogistics vormt een uitstekende aanvulling op onze eigen wereldwijde activiteiten op het gebied van de financiële dienstverlening”, aldus Lars Henner Santelmann, voorzitter van de directie van Volkswagen Financial Services AG. 

De twee aandeelhouders zijn overeengekomen om de merkneutraliteit van FleetLogistics te handhaven. Het doel is om een volledige reeks producten en diensten voor de klant te ontwikkelen, waarbij travel- en fleetmanagement worden gecombineerd. De afronding van de transactie is onder voorbehoud van fusiecontrolegoedkeuring door de desbetreffende antitrustautoriteiten. Beide partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

"Dit strategisch partnership stelt ons in staat om aanzienlijke toegevoegde waarde te leveren aan onze fleetklanten. Wij hebben besloten om het bestaande bedrijfsmodel om te zetten naar intermodale mobiliteit. Daardoor kunnen wij in de toekomst aanvullende diensten bieden vanuit de joint venture. Wij zijn ook overeengekomen om de merknaam van de voertuigenportefeuille en de onafhankelijkheid van de leasebedrijven te behouden," aldus Patrick Fruth, CEO Mobility Division TÜV SÜD.

In de context van de strategische reorganisatie is het de bedoeling om het bedrijf van CarMobility GmbH, een volledig dochterbedrijf van Volkswagen Financial Services AG, over te brengen naar FleetLogistics. CarMobility was sinds 2006 in Duitsland actief als onafhankelijk fleetmanagementbedrijf en heeft eind 2018 rond 40.000 contracten in de boeken staan. 

"CarMobility heeft zich de afgelopen jaren in Duitsland zeer positief ontwikkeld, heeft een groot klantenbestand opgebouwd en heeft een groot aantal nieuwe producten op de markt gezet”, vat Santelmann de successen van het bedrijf samen. Hij gaat verder: "Maar om deze trend te kunnen voortzetten, hebben wij schaalvoordelen nodig die uitsluitend op effectieve wijze kunnen worden bereikt door internationale uitbreiding van ons bedrijf. Dit is precies wat nu haalbaar is door bij FleetLogistics de krachten te bundelen."

FleetLogistics werd in 1996 opgericht. Het bedrijf heeft rond de 360 werknemers wereldwijd en is actief in meer dan 70 landen. De klanten van het bedrijf zijn grote nationale en internationale fleetklanten. Met een totale portefeuille van ongeveer 200.000 voertuigen, behoort FleetLogistics tot de grootste onafhankelijke leveranciers van fleetmanagementservices ter wereld. Het spectrum van de diensten is onderverdeeld in drie hoofdgebieden: fleetmanagement, fleetconsulting en fleetreporting.