Wagenparkverzekering

Voor wie is de wagenparkverzekering?

  • (Private) leasemaatschappijen
  • Autoverhuurbedrijven
  • Fleetowners

Uw wagenpark op maat verzekerd

Met een Wagenparkverzekering via Volkswagen Pon Financial Services bent u verzekerd van een maatwerkoplossing die perfect is afgestemd op uw bedrijf. Door onze jarenlange kennis en ervaring in automotive vindt u in Volkswagen Pon Financial Services een betrouwbare partner voor het verzekeren van uw wagenpark. De verzekering wordt altijd op maat gemaakt voor uw onderneming.

Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM)

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen is een wettelijk verplichte verzekering. Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw motorvoertuig toebrengt aan derden, zowel de materiële als letselschade.

Casco

Met een casco dekking kunt u uw voertuig verzekeren tegen alle van buiten komende onheilen. U kunt hierbij denken aan schade als gevolg van o.a. brand, diefstal, inbraak, ruitschade, hagelschade, overstekend wild, maar ook aanrijding schade door eigen schuld.

WA met eigen behoud

Deze constructie biedt u de mogelijkheid om een deel van uw structurele WA-schadelast te reserveren bij een verzekeraar. Hieruit wordt de eerste schadelast betaald. Doordat dit eigen behoud niet als premie wordt gezien, bent u hierover geen assurantiebelasting verschuldigd.

Casco met stop loss dekking

Een stop loss dekking biedt u de gelegenheid om uw structurele casco schadelast voor eigen rekening te nemen. Mocht u onverhoopt geconfronteerd worden met een hogere schadelast, dan kunt u dit risico afdekken bij een verzekeraar.

Casco met eigen beheer

In deze constructie draagt u als ondernemer het volledige casco risico zelf en voorziet u uw voertuigen dus enkel van de verplichte WA verzekering voor motorrijtuigen.

Calamiteitendekking

Wanneer u een voorkeur heeft voor een casco eigen beheer constructie, maar specifieke risico’s niet voor eigen rekening kunt of wilt nemen, zoals hagel-, brand-, of vandalismeschade dan kunt u hiervoor een calamiteitendekking afsluiten met een naar eigen invulling te hanteren eigen risico.

Maatwerk

In overleg met de accountmanager van Volkswagen Pon Financial Services zal gekeken worden naar de voor u meest geschikte uitgangspunten binnen deze constructies. Hierbij kunt u verder denken aan Staffel in eigen risico’s, differentiatie op basis van soort voertuig, geel of grijs kenteken, lease of private lease, een premiebeheersingsclausule en overige zaken welke specifiek voor uw wagenpark van toepassing zijn.