Nieuws

Volkswagen ID.3 krijgt vanaf-prijs van circa dertig duizend euro

  • Volgens Pon komen er 'voldoende' ID's naar Nederland.

De Volkswagen ID.3, de eerste EV van het merk gebouwd op het MEB-platform, krijgt een vanaf-prijs van rond de dertigduizend euro. Dat meldt de fabrikant vandaag. De first edition (verkrijgbaar vanaf 40 duizend euro) is inmiddels te bestellen. Volkswagen meldt er rond de 100 duizend per jaar van te bouwen. De auto krijgt een actieradius van tussen de 330 en 550 kilometer.

Volgens Pon komen er 'voldoende' ID's naar Nederland. Volkswagen meldt zelf dat Nederland een van de belangrijkste afzetmarkten wordt voor de ID. Over de exacte Nederlandse prijs en pakketten doet het bedrijf geen uitspraken. Wel wil woordvoerder Jacques Geijsen kwijt dat er "veel belangstelling is" voor de auto. De eerste orders zijn al binnen. Bestellers moeten een aanbetaling van duizend euro doen om op de orderlijst te komen. Pon meldt dat er speciaal voor Nederland een versie komt waarbij zes jaar onderhoud en apk is inbegrepen.

Volkswagen verwacht dat in 2020 rond de 20 procent van de verkopen in Nederland uit EV's bestaat. In Shanghai werd vorige maand de nieuwste telg uit de ID-serie gepresenteerd, de Roomzz.

Bron: Automotive

Volkswagen ID.3 Volkswagen Pon Financial Services