Mobility Platform - Aanvraagstraat support

Introductie nieuwe aanvraagstraat Private Lease

VWPFS heeft een nieuwe aanvraagstraat ontwikkeld voor het aanvragen van Private Lease. De aanvraagstraat bestaat uit 2 onderdelen:

1. Aanvraagformulier
In het aanvraagformulier worden de financiële en NAWTE gegevens van de klant ingevuld.

2. Documentenportaal
In het documentenportaal kunnen de benodigde documenten voor de private leaseaanvraag geüpload worden.

De aanvraagstraat kan zowel vanuit de Private Lease shops (online) als Mobility Platform (in de showroom) worden gebruikt. Tevens is het nu ook mogelijk om vanuit Mobility Platform het aanvraagformulier naar de klant te sturen, zodat deze dit thuis kan invullen.


Online aanvragen in de Private Lease shop

Momenteel beschikbaar vanuit: 

In de private lease shop kan de klant naast een offerte via de dealer of proefrit ook direct zelf online een contract aanvragen bij Volkswagen Pon Financial Services. Het aanvragen verloopt in een aantal stappen en alle communicatie rondom het aanvraagproces verloopt via Volkswagen Pon Financial Services. De dealer wordt echter wel op de hoogte gebracht van het feit dat er een aanvraag is gestart.

Let op: de contactgegevens van dealers worden hiervoor uit de Pon Dealer API gehaald, echter gaat het hierbij regelmatig om een ‘info’ of ander algemeen emailadres. Er wordt aan gewerkt om hier een andere oplossing voor te zoeken, vooralsnog echter het advies om de algemene mailbox regelmatig te bekijken. Via support-aanvraagstraat@vwpfs.nl kan je opvragen naar welk emailadres de aanvragen verzonden worden.

 

Deelstappen bij online aanvragen:

 • Klant klikt vanuit Private Lease shop op ‘direct zelf online aanvragen’
 • Klant vult gegevens in aanvraagformulier in en dient aanvraag in.
 • Klant ontvangt bevestigingse-mail met link naar het documentenportaal.
 • Dealer ontvangt een bevestigingse-mail ter informatie. Als de aanvraag niet is afgemaakt, dan kan de dealer op basis hiervan de lead alsnog opvolgen.
 • Klant uploadt documenten in documentenportaal.
 • Zijn alle gegevens compleet? Dan start het reguliere acceptatieproces.
 • Als de aanvraag tot een contract leidt, ontvangt de gekozen dealer de bestelopdracht. 


Showroom aanvragen via Mobility Platform

Ook de dealer kan voor aanvragen vanuit Mobility Platform de nieuwe aanvraagstraat gebruiken. Bovendien is het nu ook mogelijk om de klant thuis de aanvraag in te laten vullen.


Voordelen van de nieuwe aanvraagstraat voor dealer en klant:

 • Privacy gevoelige documenten hoeven niet meer via de e-mail van de verkoper uitgewisseld te worden. Je hoeft deze dus ook niet meer op te ruimen vanuit de AVG wetgeving.
 • De klant kan de benodigde stukken thuis uploaden op het moment dat hem het beste uitkomt.
 • Het documentenportaal is ook beschikbaar op mobiel. Door direct een foto van een document te maken, hoef je deze niet meer apart te scannen.
 • Je kunt als verkoper “meekijken” in het documentenportaal om de voortgang te monitoren. Je kunt daarbij niet de inhoud van de documenten zien.
 • Als je de documenten al hebt en de klant daarmee instemt, kun je deze ook zelf voor de klant uploaden in het documentenportaal. Je kunt de documenten daarna zelf direct verwijderen van je eigen computer.
 • Wanneer de klant niet alle financiële informatie bij de hand heeft kan hij het aanvraagformulier ook eventueel zelf thuis invullen.

Deelstappen bij showroom aanvragen:

Nadat de klant de offerte heeft geaccepteerd (= bestaand proces), kun je het private leasecontract aanvragen bij Volkswagen Pon Financial Services door middel van de nieuwe aanvraagstraat.

Het aanvragen verloopt in een aantal stappen: 

 1. Verkoper óf klant vult klantgegevens in nieuwe aanvraagformulier in en dient aanvraag in.
  • Indien de VERKOPER het formulier invult, klik dan in Mobility Platform op ‘aanvraagformulier dealer’
  • Indien de KLANT het formulier thuis wil invullen, klik dan in Mobility Platform op ‘aanvraagformulier klant’. Als dealer wordt je wél op de hoogte gehouden wanneer de klant het formulier na 3 dagen nog niet heeft afgerond.
 2. Klant en Verkoper ontvangen bevestigingsmail met link naar documentenportaal.
 3. Klant uploadt documenten in documentenportaal.

Nadat de aanvraag en de benodigde stukken zijn ingediend wordt de private leaseaanvraag volgens het bestaande reguliere proces geaccepteerd door Volkswagen Pon Financial Services. De communicatie daarover verloopt vanuit Volkswagen Pon Financial Services altijd via de verkoper.

Bekijk hier het stappenplan (pdf) en de volledige uitleg. 

Nieuwe aanvraagstraat in Mobility Platform

 

Veelgestelde vragen

Algemeen
Issues
Documenten uploaden

 

Staat je vraag er niet bij?

Stuur een e-mail naar support-aanvraagstraat@vwpfs.nl met daarin je vraag.

Let op!

Dit e-mailadres is niet bedoeld voor inhoudelijke vragen over de inhoud of status van aanvragen. Gebruik hiervoor het gebruikelijke e-mailadres privatelease@vwpfs.nl.