Mobility Platform - Aanvraagstraat support

Introductie nieuwe aanvraagstraat Private Lease

VWPFS heeft een nieuwe aanvraagstraat ontwikkeld voor het aanvragen van Private Lease. De aanvraagstraat bestaat uit 2 onderdelen:

1. Aanvraagformulier
In het aanvraagformulier worden de financiële en NAWTE gegevens van de klant ingevuld.

2. Documentenportaal
In het documentenportaal kunnen de benodigde documenten voor de private leaseaanvraag geüpload worden.

Voordat we de nieuwe aanvraagstraat breed gaan uitrollen, willen we tijdens een pilot ervaring opdoen met een beperkte groep dealers. Zij kunnen de aanvraagstraat gebruiken vanuit Mobility Platform. Tijdens de pilot vult de verkoper het aanvraagformulier in, terwijl de klant zelf via het documentenportaal de benodigde documenten kan aanleveren bij VWPFS. 

Voordelen van de nieuwe aanvraagstraat:

  • Privacy gevoelige documenten hoeven niet meer via de e-mail van de verkoper uitgewisseld te worden. Je hoeft deze dus ook niet meer op te ruimen vanuit de AVG wetgeving.
  • De klant kan de benodigde stukken thuis uploaden op het moment dat hem het beste uitkomt.
  • Het documentenportaal is ook beschikbaar op mobiel. Door direct een foto van een document te maken, hoef je deze niet meer apart te scannen.
  • Je kunt als verkoper “meekijken” in het documentenportaal om de voortgang te monitoren. Je kunt daarbij niet de inhoud van de documenten zien.
  • Als je de documenten al hebt en de klant daarmee instemt, kun je deze ook zelf voor de klant uploaden in het documentenportaal. Je kunt de documenten daarna zelf direct verwijderen van je eigen computer.

Deelstappen van de nieuwe aanvraagstraat:

Nadat de klant de offerte heeft geaccepteerd (= bestaand proces), kun je het private leasecontract aanvragen bij VWPFS door middel van de nieuwe aanvraagstraat. Het aanvragen verloopt in een aantal stappen:

  1. Verkoper vult klantgegevens in nieuwe aanvraagformulier in en dient aanvraag in.
  2. Klant en Verkoper ontvangen bevestigingsmail met link naar documentenportaal.
  3. Klant upload documenten in documentenportaal.

Nadat de aanvraag en de benodigde stukken zijn ingediend wordt de private leaseaanvraag volgens het bestaande reguliere proces geaccepteerd door VWPFS. De communicatie daarover verloopt vanuit VWPFS altijd via de verkoper.

Bekijk hier het stappenplan (pdf) en de volledige uitleg. 

Nieuwe aanvraagstraat in Mobility Platform

 

Veelgestelde vragen

Algemeen
Issues
Documenten uploaden

 

Staat je vraag er niet bij?

Stuur een e-mail naar support-aanvraagstraat@vwpfs.nl met daarin je vraag.

Let op!

Dit e-mailadres is niet bedoeld voor inhoudelijke vragen over de inhoud of status van aanvragen. Gebruik hiervoor het gebruikelijke e-mailadres privatelease@vwpfs.nl.