Rijden in het buitenland
Alles wat u moet weten wanneer u met uw auto naar het buitenland rijdt.

Wetgeving Europa omtrent winterbanden
In Europa kent alleen Finland een algehele verplichting voor winterbanden. Toch kan in andere wintersportlanden het niet gebruiken van winterbanden wel juridische consequenties hebben. Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.
 Meer over de wetgeving winterbanden.  


Verzekering in het buitenland

Vanzelfsprekend is het geen probleem met uw leaseauto naar het buitenland te gaan, zolang er gelet wordt op het "dekkingsgebied" van de verzekeraar. Zie hiervoor uw groene kaart. Op uw groene kaart staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is.

 

ANWB ReisWijzer - Winter 2021/2022
De winter is in aantocht dus belangrijk om je auto hierop voor te bereiden. Ook gaan veel van ons weer naar de sneeuw. Want we kunnen komend seizoen weer als vanouds op wintersport. Met deze reiswijzer biedt ANWB u tips en advies voor onderweg.
 Download de ANWB ReisWijzer hier.
Als uw auto via ons is verzekerd, is een aangekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op uw groene kaart is dit aangegeven door middel van de codering F. Houdt u er wel rekening mee dat men in het buitenland aanvullende documenten kan verlangen. Voor dekking van beschadigingen aan aanhanger of caravan sluit u zelf een verzekering af.
Wilt u met uw leaseauto naar Marokko of Turkije reizen, dan bent u verplicht om een machtiging aan te vragen. In deze landen mogen alleen auto’s de grens over indien de berijder kan aantonen dat de auto zijn bezit is. Voor een leaseauto (die uiteraard niet uw eigen bezit is) kan u daarom bij de grens gevraagd worden naar een machtiging. Voor het reizen naar een Oostblokland (balkan land) is het aan te raden een machtiging aan te vragen. Deze machtiging kunt u bij ons aanvragen.
Bekijk hier de hulpverleningsvoorwaarden. Bij pech of schade in het buitenland kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer (033) 454 95 55. Buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar de Alarmcentrale. Zij helpen u graag weer op weg. Voor meer tips bij pech in het buitenland treft u hierbij de ANWB reiswijzer aan.
Umweltplakette
Steden en regio’s in Duitsland mogen bepaalde gebieden tot verboden gebied verklaren voor voertuigen met een uitstoot van fijnstof die niet voldoet aan de vastgestelde norm van die betreffende zone. In deze zones dient uw auto te zijn voorzien van een umweltplakette. Meer informatie over de Umweltplakette treft u op de website van TÜV-Nord. Hier kunt u de umweltplakette ook aanvragen.