VWPFS tekent voor duurzaam partnership met Trees for All

Geschreven door Het redactieteam
15-2-2022 | Leesduur 2 min
Geschreven door Het redactieteam, VWPFS
15-2-2022 | Leesduur 2 min
Nieuws VWPFS

De directie van Trees for All en de board van Volkswagen Pon Financial Services hebben vorige week de handtekening gezet onder het contract waarin een meerjarig duurzaam partnership is vastgelegd. Trees for All is een CBF-erkend Goed Doel. De stichting plant bossen in Nederland en het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Volkswagen Pon Financial Services is hard op weg om de marktleider te worden op het gebied van Zero Emission Mission Mobility. Om dat te bereiken is er bedrijfsbreed een groot aantal duurzaamheidsinitiatieven die variëren van de inzet van zoveel mogelijk elektrische leaseauto’s tot duurzame panden en van het opwekken van energie uit eigen windturbines tot duurzame reparatie en onderhoud van de leasevoertuigen.

CO2 neutraal sinds 2020
Verduurzamen en reduceren van CO2-uitstoot is een van de strategische speerpunten van Volkswagen Pon Financial Services. De overgebleven CO2-uitstoot wordt voor 2020, 2021 en verder gecompenseerd via de Stichting Trees for All. Daarmee is Volkswagen Pon Financial Services sinds 2020 CO2 neutraal.

Herbebossing
De donatie die Volkswagen Pon Financial Services jaarlijks doet wordt door Trees for All geïnvesteerd in sociale herbebossingsprojecten met brede impact. De bomen die geplant worden halen CO2 uit de atmosfeer en zorgen voor meer biodiversiteit en werkgelegenheid. De boeren krijgen training in duurzaam landgebruik en combineren inheemse bomen met andere gewassen, ook wel agroforestry genoemd. Dit is goed voor het klimaat, de natuur én de lokale bevolking. Daarnaast bestaat het partnership ook uit het initiëren van lokale activiteiten voor Trees for All.

Gecertificeerd en gecontroleerd
De projecten van Trees for All zijn Plan Vivo gecertificeerd. Dit is een internationale standaard voor CO2-compensatie die zich richt op lokale gemeenschappen en niet alleen de koolstofopslag garandeert, maar ook verbeterde leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en behoud van biodiversiteit. Via diverse onafhankelijke controles wordt aantoonbaar gemaakt dat de CO2-uitstoot van Volkswagen Pon Financial Services daadwerkelijk is vastgelegd.

Foto v.l.n.r: Jeroen de Bock (Managing Director of the Board Volkswagen Pon Financial Services), Simone Groenendijk (directeur Trees for All) en Marcel Fickers (Managing Director of the Board Volkswagen Pon Financial Services)

 

Geschreven door Het redactieteam
15-2-2022 | Leesduur 2 min
Geschreven door Het redactieteam | VWPFS @ VWPFS
15-2-2022
Lees meer over:
Delen